Verekedés tört ki a SOTE I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján – értesült több saját forrásból a Velvet. Szemtanúk szerint körülbelül húsz személy került összetűzésbe az orvosokkal, illetve egymással, először szóban, aztán tettleg.

A dulakodók a helyszínre érkező rendőrökre is rátámadtak – térelválasztó oszlopokkal –, kénytelenek voltak pajzzsal védekezni. A Velvet megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, elmondásuk szerint kora este verekedés miatt kértek rendőri segítséget az intézménybe.

A kórházban két többfős társaság között alakult ki szóváltás, amely verekedésig fajult. Egy fő szenvedett könnyű sérülést, őt a mentők először ellátták, majd három másik személlyel együtt előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. Csoportos garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás.

"Az intenzív osztályon szabály, hogy egyszerre csak egy látogató lehet benn. Ezt sokan nehezen fogadják el, mivel ott olyan babák vannak, akiknek kritikus az állapota. Volt már olyan, hogy a biztonsági őröket kellett megkérni arra, hogy fogják vissza hozzátartozókat" – mondta el egy másik forrásunk.