Halálos áramütés ért egy 26 éves férfit, aki egy Gyékényes melletti tanyán megrongálta a transzformátort - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Bíró Gábor elmondta, hogy a rendőrség a múlt csütörtöki eset kapcsán tanúként hallgatott ki két férfit, akik a helyszínen tartózkodtak; mint kiderült, az áldozathoz hasonlóan Zala megyeiek.

A sajtóreferens közlése szerint a nagyatádi rendőrkapitányság a helyszínen talált nyomok alapján lopás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást, amelynek keretében a férfi halálának körülményeit is vizsgálják.

A történtek kapcsán Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a múlt évben tizenkét megyét érintő szolgáltatási területükön 160 transzformátort rongáltak meg - olajat és mintegy 18 ezer kilogramm színesfémet loptak el belőlük -, s ezzel több száz millió forint kárt okoztak a társaságnak.

Somogy megyében tavaly kilenc transzformátort rongáltak meg, ezzel összességében több mint tízmillió forint kárt okoztak az elkövetők.