Kiskorú veszélyeztetése bűntett huszonnégy rendbeli elkövetésének a gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium egy volt tanárát hétfőn a bíróság - mondta Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője kedden az MTI-nek. A rendőrség eddig csaknem 20 fiatalt hallgatott ki az ügyben.

Sárközy Szabolcs tájékoztatása szerint az eljárás jogellenes befolyásolásának a veszélye miatt vált szükségessé a férfi letartóztatása. A szóvivő közölte: az ügyről több információt a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatnak.

Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: jelenleg tanúkihallgatások történnek, valamint igazságügyi pszichológus folytat vizsgálatot az ügyben.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy 2012. február 28-án érkezett feljelentés egy kiskunhalasi középiskolából a városi ügyészséghez, ahol elrendelték a nyomozást.

Az alezredes elmondta: hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki az iskola volt tanárát, egy 38 éves kiskunhalasi férfit, akinek az előzetes letartóztatását az ügyészség javaslatára a bíróság elrendelte. A rendőrkapitányság az ügyben eddig csaknem 20 fiatalt hallgatott ki tanúként, szülő vagy törvényes képviselő jelenlétében - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI információi szerint a Kiskunhalasi Városi Ügyészségen tett feljelentés előtt a református gimnázium fegyelmi eljárást indított a tanár ellen, akinek ezután megszűnt a munkaviszonya az iskolában.