Az egyik sofőr életveszélyesen, két másik ember könnyebben megsérült, amikor két kamion és egy mikrobusz összeütközött az 55-ös út 14-es kilométerénél Domaszék közelében szerda délelőtt - közölte az MTI.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a a kisbusz Szeged felől Mórahalom irányába tartott, megelőzött egy kamiont, majd amikor visszatért a sávjába, azt észlelte, hogy előtte áll a kocsisor. Fékezett, de átsodródott a szemközti oldalra, ahol nekiütközött egy nyerges vontatónak.

A zúzott követ szállító nyerges vontató "lekapott" az útról, majd felborult. Ekkor érkezett oda a megelőzött kamion, amely szintén összeütközött a kisbusszal. A baleset következtében az egyik kamion sofőrjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a másik két jármű vezetője könnyebben sérült meg – tudatta a százados.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az ütközés következtében mindhárom jármű összeroncsolódott, s az egyik kamion rakományából nagy mennyiségű zúzottkő, valamint olaj került az útra. Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, az életveszélyes sérültet a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A műszaki mentés és a terület megtisztításának idejére - előreláthatólag több órára - az érintett útszakaszt lezárták - tette hozzá az alezredes.