A police.hu-n megjelent információk szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2012.július 15-én elfogott és őrizetbe vett egy huszonhat éves, magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a Bándy Kata sérelmére elkövetett emberöléssel.

A Dunántúli Napló információi szerint a gyilkossággal gyanúsított P. László alig néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. A férfi hajléktalanként élt barátnőjével. Az újság szerint a nő prostituáltként dolgozott. P. Lászlót állítólag már szombat éjjel elfogták a rendőrök. A PécsMa.hu információi szerint a férfi önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

A gyanúsított kihallgatása megtörtént, beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

A Dunántúli Napló online kiadása, a Bama.hu információi szerint "P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta". A lap szerint Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel, és az is kiderül, hogy egy kisfia is van. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt. Mind a PécsMa.hu, mind a Bama.hu hírportál a vélt gyanúsított Facebook-adatlapjáról származó fotót is közölt.

A lapok információi szerint még egy embert keresnek, aki részt vehetett, bűnrészes lehetett a gyilkosság elkövetésében. Az MTI tudósítója az elfogás színhelyének közelében fekvő pécsi Magtár utcában a környéken élőktől úgy hallotta, szombaton éjjel tíz óra körül jelentek meg a rendőrök a helyszínen, s egy fénykép alapján keresték a később elfogott férfit.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy két férfit állítottak elő vasárnap éjszaka. Az index.hu azt írta: a Hír TV teletextje szerint a tv tudósítóját a helyiek arról értesítették, hogy a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra. Azt írták: a helyszínen olyan tárgyakat találtak, amelyek a meggyilkolt lányé lehettek.

Az MTI rendőrségi informátora csak annyit mondott, hogy nem egy embert fogtak el.

A vasárnap meggyilkolt Bándy Kata 2012 július 8-án 02.00 órakor Pécsett, a Nagy Jenő utcai sörözőtől gyalogosan, egyedül indult hazafelé, de az otthonába már nem ért. A rendőrség 2012. július 11-én, szerdán Pécsett, a Délibáb utcához közeli bokros területen holtan találta meg, az elsődleges adatok szerint megölték.