Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki a gyanú szerint három nappal korábban fegyverrel vett elégtételt egy kocsmai sérelemért.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája közölte: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja. A férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott ennek gyanúja.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a bíróság egyrészt a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával és a magas büntetési tétellel (10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés) indokolta. Feltehető az is, hogy a gyanúsított akadályozná a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását. Adöntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a határozat nem jogerős.

A rendőrség korábban azt közölte: hétfő este egy téti borozóban két koroncói lakos megvert egy 51 éves tét-lesvárpusztai férfit, akinek ennek következtében eltört az orra. Amikor a koroncóiak lovaskocsival hazafelé tartottak, rájuk lőttek annál a településrésznél, ahol a sértett lakik; az egyik férfi, valamint az egyik ló megsérült. A lövések leadásával gyanúsított, 51 éves férfit a rendőrök nem sokkal később őrizetbe vették.