Meglehetősen furcsa üzenetet hagyott az a magyar lány, aki Máltán tűnt el hétfőn. R. Ágnes azt üzente nagynénjének saját édesanyja szerint, hogy "nem akar visszamenni, de hazamenni sem: hagyják őt békén, jól érzi magát ott, ahol most van". A lány édesanyja, Szilvia attól fél, hogy az üzenetet nem a lánya írta, hisz ő sohasem korlátozta Ágnest a szabad mozgásban.

"Rettegek és reménykedem egyszerre: Ági életjelet adott magáról, tehát nem esett baja, de az a szörnyű érzés gyötör, hogy valaki vagy valakik elrabolták őt" - nyilatkozta a Blikk pénteki számában. Most arra készül az anya, hogy kiutazik a szigetországba, és "ha megtalálom, azonnal hazahozom magammal, és többé nem engedem el".

R. Ágnes hétfői eltűnése azért kavart nagy port, mert a március óta Máltán, nagybátyjáéknál élő lány esetével párhuzamba állították egy orosz lány esetét. Ő egy héttel a magyar lány eltűnése után nem adott életjeleket magáról. Holttestét kedden találták meg St. Julian's város egy susnyás völgyében. Halálát a magasból történő lezuhanás, és az emiatti koponyasérülés okozta a boncolás szerint. A máltai eltűnésekről és a magyarországi vonatkozásokról bővebben a Velvet korábbi cikkében olvashat.