A 39 éves Graham Fisher 146 kilóra hízott a Berkshire-i Broadmoor kórházban, ahol büntetését töltötte. A férfit azért ültették le, mert 1998-ban megölte hastings-i lakásában a 40 éves Clare Letchfordot, majd kirágott egy darabot a karjából. Pár nappal később egy másik szomszédjával, a 75 éves Beryl O’Connorral végzett, őt megfojtotta, mielőtt felgyújtotta volna. Ezek után egy 19 éves cseh lányt próbált megerőszakolni és megölni egy vonaton, ekkor kapták el.

21 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a rendőrségi pszichiáterek szadista, magányos nőkkel erőszakoskodó, veszélyes emberként definiálták. Fisher, akit elmeállapota miatt börtön helyett egy gondosan őrzött kórházba zártak, gyógykezelése alatt elhízott a rengeteg chipstől, csokitól és tortától, amit bezabált, ezért kérvényezte, hogy végezzenek rajta gyomorszűkítő műtétet: a 8000 fontos (2,8 millió forintos) műtét és a privát kórházi lakosztály, ahol a beavatkozás után lábadozik, összesen 15 ezer fontjába (5,3 millió forintjába) került a brit adófizetőknek.

Az Adófizetők Társaságának vezetője, Robert Oxley szerint ez felháborító, a műtétet végző magánklinika szóvivője szerint azonban a mentálisan beteg embereknek is joga van ugyanahhoz az ellátáshoz, amit mindenki megkaphat. Évente 8 ezer súlycsökkenést elősegítő műtétet végeznek Angliában a TB számlájára, a legtöbb épp olyan gyomorgyűrű behelyezése, amit Fisher kapott – írja a Daily Mail.