Az 50 éves, surreybeli Saad al-Hilli, a felesége és egy idős nő haltak meg szerdán a franciaországi Annecy környékén történt lövöldözésben. A gyilkosságok rajtuk kívüli áldozata az épp arrafelé kerékpározó 45 éves francia Sylvain Mollier volt – írja a BBC. A brit család claygate-i szomszédai a család lányait is megnevezték: a nyolcéves Zainab súlyos sérülésekkel fekszik kórházban, a négyéves Zeena viszont a holttestek alatt elrejtőzve sérülés nélkül megúszta az egészet. Zainabot azóta mesterséges kómába helyezték a Grenoble-i Egyetemi Kórház orvosai.

"Nem fogom azt mondani, hogy professzionális volt. Amit mondani fogok, hogy ez borzasztó kegyetlenség. És ami biztos, hogy valaki ölni akart" – utalgatott homályosan Eric Maillaud francia ügyész arra, hogy a hatóságok homályban tapogatóznak az ügyben. Annyit tudni, hogy automata pisztolyból lőtt az elkövető, és nem vaktában lődözött, hanem célzottan az áldozatokat akarta megölni. A francia rendőrök egy féknyomot is találtak az alpesi út mellett lévő parkolónál. Az áldozatokat is egy brit találta meg, a brit légierő egykori alkalmazottja épp arra kerékpározott.

A család nyaralni érkezett az Annecy-tó környékére, a Le Solitaire du Lac nevű saint-joriozi kempingbe hétfőn. Egy hetet maradtak volna. Francois Hollande francia államfő és David Cameron brit kormányfő is kijelentette, meg kell találni a gyilkosokat.