Kiengedték a kórházból, és hazatérhet Nagy-Britanniába a hétéves Zainab al-Hilli, akinek a családját megölték a franciaországi Annecy-tó környékén szeptember 5-én – írja a BBC. A kislányt vállon lőtték és súlyos koponyasérüléseket szenvedett, miközben szüleit és nagyanyját agyonlőtték a támadók. Egy rosszkor rossz helyen arra tekerő francia biciklist is megöltek.

A brit rendőrök szeretnék kihallgatni a péntek reggel kiengedett kislányt, mivel az ő vallomása kulcsfontosságú lehet. Zainab húga, a négyéves – és a támadás után sértetlen maradt – Zeena már napokkal korábban hazatérhetett.

Közben csütörtökön nyilatkozott a BBC-nek az a brit kerékpáros, aki először megtalálta a bűntett helyszínét. Azt mondta, komoly dilemma elé került, hogy a súlyoan sérült Zainabot az úttesten hagyja, és elsiessen segítségért (térerő ugyanis nem volt itt), vagy megpróbálja lakott helyre vinni a sérült kislányt. Végül az előbbi mellett döntött, úgy tűnik utólag, helyesen.

A francia és brit hatóságok közben átkutatták az iraki származású brit család claygate-i házát, és annyit már megállapítottak, a gyilkosság okát Nagy-Britanniában kell keresni. Ettől függetlenül még mindig homály, ki és miért ölhetett meg ilyen profi módon egy családot az Alpokban (a lehetséges elméletekről bővebben az Index cikkében olvashat).