Eva Rezesová ügyvédje cáfolja, hogy az M3-ason családi tragédiát okozó szlovák milliomosnő hosszasan üldözte volna azt az autót, amelyben egy négytagú család vesztette életét - írja a Blikk.

A napilap pénteki száma szerint a baleset előzményeinek állítólagos szemtanúja azt mondta, már tíz kilométerrel a baleset helyszíne előtt, egy benzinkútnál elkezdődött a konfliktus: a BMW nem tudta első lendületből megelőzni a Fiatot, rávillogott, és amikor az sávot tudott váltani, követni kezdte, letolva az útról, még a leállósávban is. Rezesová ügyvédje, dr. Tóth M. Gábor kijelentette: vizsgálatot kért, hogy ki szivárogtatta ki az ügy szempontjából fontos információkat, nem volt inzultus a Fiat Puntóban utazók és Rezesová között, és életszerűtlennek tartja, hogy egy jóval lassabban haladó kamionos végig figyelemmel kísérjen egy 10 kilométeres szakaszon át tartó konfliktust. Ugyancsak életszerűtlennek találta, hogy a leállósávban is folytatódott volna az üldözés. A kamionos állítja, azért látta a történteket, mert a Fiat őt előzte, amikor a BMW odaért.

A rendőrök további szemtanúk jelentkezését várják, akik megerősíthetik a most jelentkezett sofőr vallomását. Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője tegnap a kamionos állítólagos vallomását nem erősítette meg. Annyit mondott: valóban jelentkezett a régóta keresett kamionos szemtanú, ki is hallgatta őt a rendőrség, de a nyomozás érdekében vallomásának részletei nem publikusak. Hozzátette: nem tudja megerősíteni a napilap cikkében leírtakat, azok nem a rendőrségtől származnak.