Akár 16 millió forintot is felvehetett a Szegeden eltűnt pár férfitagja uzsorakamatra – mondta el a hétfő reggeli Mokkában az eltűnt Juhász Anna édesapja. Juhász János megmutatta lánya búcsúlevelét is, amiben többek között azt írja, "el kell mennünk innen, nincs más kiút".

"Nekem első perctől kezdve nem volt jó benyomásom a fiúról" – mondta az apa a Tv2 műsorában. Szerinte már a lányával való kapcsolat elején voltak anyagi gondjai a rendszeresen pókerező S. Péternek. "Nekem is kellett felvennem személyi kölcsönt, hogy tudjak segíteni" – tette hozzá az idős férfi. Összegszerűen ez 900 ezer forintot és ugyanennyi értékű svájci frankot jelentett. Elmondása szerint "ügyvédnél csináltunk erről egy megállapodást, és ő vállalta, hogy ezt visszaadja" vagy havi 25 ezer forinttal törleszt. Az apa már visszafizette a kölcsönt (kamatokkal másfél millió forintot), amiből a páros állítása szerint egy lakást akartak megvenni. A köztük lévő viszony jó volt az apa szerint, aki azt mondta, lánya sohasem panaszkodott arra, hogy S. Péter bántotta volna.

Juhász Anna szeptember 1-jén járt utoljára az apjánál. Búcsúlevelében azt kérte, "ha megtaláljátok a testeket, hamvasszátok el", és hozzátette, S. Péter mellett akar nyugodni. A levélben az ingóságairól is végrendelkezett, és a barátaitól is elbúcsúzott. S. Péter édesanyjához, Ibolyához is eljutott a levél Juhász János szerint. A férfi elmondta, a nő rendőrségi alkalmazott, sőt a fiú öccsének barátnője is ott dolgozik.