A Pest Megyei Főügyészség indítványára a Budakörnyéki Bíróság vasárnap elrendelte a domonyvölgyi gyilkossággal gyanúsított S. Márk előzetes letartóztatását – közölte a megyei főügyészség szóvivője. Kállai Gábor szerint a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a kényszerintézkedést, egy hónapos időtartamra. A végzés ellen a védő fellebbezést nyújtott be, így az nem jogerős – tette hozzá a szóvivő.

A Budakörnyéki Bíróságon vasárnap délelőtt mintegy fél órán át tartott a tárgyalás, amelyen a gyanúsítotton kívül az ügyészség és a védelem képviselője volt jelen. Kállai Gábor, a főügyészség szóvivője az ülés után elmondta, hogy a 18 éves fiatalember fenntartotta beismerő vallomását, a bűncselekmény elkövetését megbánta. A megyei főügyészség a tényállásba belefoglalta a korábban Hatvanban történt rablást, valamint a gödöllői rablási kísérletet is, amelyeket a gyanúsított szintén beismert – mondta a szóvivő. Hozzátette: a vizsgálatok kiterjednek arra is, hogy a gyanúsított fogyasztott-e alkoholt, vagy valamilyen kábítószert, illetve elmeorvosi vizsgálatot is végeznek rajta. Mile Attila ügyvéd elmondta: büntetetlen előéletű védence megbánást tanúsított, a nyomozási eljárás keretében együttműködik a hatósággal.

A 18 éves S. Márkot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A szakáldi fiatal a gyanú szerint hétfőn a Pest megyei Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. A csütörtökön elfogott fiatal az emberölés mellett egy autórablás és egy kísérlet elkövetését is beismerte.