"Ketten jöttek el hozzám csütörtökön, Márk és egy barátunk. Már indulóban voltak, amikor csöngettek, kinyitottam az ajtót és ott állt nyolc nyomozó, mögöttük egy csomó kommandós" –mondta a domonyvölgyi gyilkossággal is gyanúsított S. Márk elfogásáról egyik barátnője, M. Viktória. A 20 éves lány békés, nyugodt természetű fiúnak ismerte meg a szakáldi S. Márkot, akit még kiabálni sem hallott soha – írja a Bors. Neki nem beszélt se rablásról, se gyilkosságról, elképzelni se tudja, hogy a fiú embert ölt volna.

Hétfőn egy gödöllői kereszteződésben egy nő autóját próbálta elrabolni a fiú, de a nő ellenállt, így S. Márk feladta szándékát. A következő autós, akinek autójába egy kereszteződésnél bepattant, már nem volt ilyen szerencsés. A fiú egyből megszúrta a Szent István Egyetem dolgozóját, majd később összesen 27 késszúrással meg is ölte. M. Viktória szerint a gyilkosság után pár nappal ugyan kissé megviseltnek látszott S. Márk, de nem mondott semmit.

"Elképzelni sem tudom, hogy miért csinálta ezeket a szörnyűségeket, de biztos, hogy valami komoly oka volt rá, és vállalja érte a felelősséget" – nyilatkozta a lány. Ő nem tudott róla, hogy a fiúnak tartozása lett volna bárki felé, azonban néhány "furcsa barátja" őrizetbe vétele után gyorsan elfordult tőle. S. Márk szülőfalujában, Szakáldon sem értették az emberek a történteket, a Velvetnek korábban rejtélyes tartozásról, rosszarcú barátokról, esetleges drogügyekről és suttyomban hozzácsempészett pisztolyról is beszéltek.