Szó sem volt csoportos öngyilkosságról a Szegedről eltűnt pár esetében – derül ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. A rendőrség az eltűnés minden körülményét és annak valamennyi okát megvizsgálta, és azt állapították meg: egyikük sem követett el öngyilkosságot, és a férfi, S. Péter sem gyilkolta meg barátnőjét.

A hivatalból csalás bűntette elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás kiderítette, hogy S. Péter jelentős tartozást halmozott fel magánszemélyek felé, ezért döntöttek a fiatalok amellett, hogy a hitelezők elől külföldre távoznak. „A tegnapi napon S. P. ellen tett feljelentést a hivatalból elrendelt nyomozás irataihoz egyesítettük. Az általuk írt búcsúlevél vélhetően megtévesztésül íródott."

A rendőrség az elmúlt időszakban széleskörű adatgyűjtést folytatott, és tanúkat hallgatott ki. A bizonyítékok alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a mai napon előterjesztést tesz az ügyészség felé európai elfogatóparancs kibocsátására S. Péter ellen. Szenti Szabolcs, a megyei rendőrség sajtóreferense a Velvetnek elmondta: a Juhász Anna hollétével kapcsolatos körözést visszavonták, mert diplomáciai csatornákon keresztül hivatalos értesítést kaptak arról, hogy életben van. Az apja is tájékoztatta őket ugyanerről – az, hogy a lány hogyan jut haza, már az ő dolguk.