A 24 éves nő, akinek holttestét szerdán találta meg a rendőrség egy II. kerületi lakásban prostituáltként dolgozott a bérleményben. A gyilkosságával gyanúsított férfi visszajáró ügyfele volt, október 2-án az aktus végén azonban a vállalkozóként dolgozó férfi agyonverte és az ágyneműtartóba gyömöszölte a nőt, akit a környékbeliek egyáltalán nem ismertek.

„Ezt persze majd szakértőnek kell kimondania, de álláspontom szerint ügyfelem pillanatnyi elmezavar hatására bántalmazta az áldozatot. József ugyanis semmire sem emlékszik a történtekből” – mondta a Borsnak dr. Makainé Fóti Erika, a gyanúsított ügyvédje. A gyilkosság után a férfi tovább élte megszokott életét, de amikor a nyomára bukkantak, azonnal feladta magát és beismerő vallomást tett. A rendőrök ráadásul először telefonon keresték meg, B. József már akkor megvallott mindent, majd önként bement a kapitányságra, azóta előzetesben van.

A Blikk információi szerint B. József kihallgatása előtt poligráfos vizsgálaton is átesett. „Ügyfelemet vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Nagyon megbánta, amit tett” – mondta a lapnak dr. Makainé. A büntetlen előéletű férfi állítólag a bíróságon elsírta magát, miután megtudta, minimum harminc napig a bezárva kell maradnia. A gyanú szerint B. József fél évvel ezelőtt ismerkedett meg a telefonon hívható escortlánnyal, rendszeresen járt hozzá, nem tudni, mitől kattant be október 2-án.