A nyomozási bíró előtt pénteken visszavonta beismerő vallomását az a 35 éves városföldi férfi, aki a rendőrségen korábban azt mondta, hogy november 2-án ő ölt meg egy késszúrással egy prostituáltat Kecskeméten.

Kustos István ügyvéd − aki ellátta a nyomozási bíró előtt a városföldi háromgyermekes apa védelmét - szombaton az MTI-nek elmondta: a féri megváltoztatta korábbi vallomását, és a tárgyaláson azt közölte, hogy nem ő követte el a bűncselekményt.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfit a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, mert az indoklás szerint fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. A határozat jogerős, mert a férfi nem fellebbezett.

A rendőrség november 7-én közleményben, majd másnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogtak egy 35 éves városföldi férfit, aki beismerte, hogy november 2-án az autójában megszúrt 20 éves terhes prostituáltat, akinek holttestét másnap reggel találták meg Kecskemét egyik utcájában. A nő a szívét és tüdejét ért késszúrás következtében halt meg.