Az Országos Mentőszolgálat munkatársait egy helvéciai családi házhoz riasztották 2012. november 6-án 19 óra 37 perckor, ahol – a bejelentő férj szerint felesége – egy 38 éves asszony felakasztotta magát. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, írja a police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte vizsgálni, majd elvégezték a helyszíni szemlét, mellyel párhuzamosan igazságügyi orvosszakértőt is kirendeltek. A lakásban talált nyomok, elváltozások felkeltették a nyomozóhatóság gyanúját. Ilyen körülmény volt a kötél felfüggesztési pontjánál, a fűtéscső felületén keletkezett bemaródások, melyek arra utaltak, hogy azok a kötél mozgatása során keletkezhettek. Az orvosszakértői vélemény további, a tipikustól eltérő elváltozásokat tárt fel. Ezeket a körülményeket együttesen értékelve a nyomozóhatóság arra a megállapításra jutott, hogy egy titkolt bűncselekmény gyanújával állnak szemben. Az eljárás sikeres befejezése érdekében a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vette át és emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

A gyanú a férjre terelődött, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett, melynek során részletesen elmondta, hogyan követte el az emberölést, miként változtatta meg a tragédia helyszínét a nyomozóhatóság megtévesztése végett. A 45 éves gyanúsított férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. november 14-én vette őrizetbe, majd előterjesztést tett előzetes letartóztatására. A nyomozási bíró 2012. november 16-án előzetes letartóztatását rendelte el a gyanúsítottnak.