Az osztrák Kurier nyilvánosságra hozta azt a mobiltelefonnal készült felvételt, melyen jól látható, hogyan történt az apátfalvai baleset, melyben egy rendőr meghalt. Az osztrák lap arról ír, hogy a tanúk állítása szerint a Hummert követő autóból kiszállt egy civil ruhás nyomozó, és több lövést is leadott, de a felvételen lövés hangja nem hallható.

A videón látható, ahogy a motoros rendőrök megpróbálják megállítani a gázolót, aki le is húzódik az út szélére. Az egyik rendőr az ablakon át borsspray-vel próbálja megfékezni a támadót. Thomas B.hirtelen gázt adva elrántja a kormányt, és elüti a rendőrt. Eközben 13 lövést adnak le a Hummerre és vezetőjére, melyből 4 találja el a gyanúsítottat. Az elütött rendőr eközben az úton fekszik. A többiek viaskodnak a gyanúsítottal, akit hosszú percekig próbálnak megfékezni.

A lap szerint viszont nem igaz az a sajtóhír, hogy Thomas B.-nél kés lett volna.

A lap azt taglalja, hogy baleset vagy gyilkosság történt, ez erőteljesen befolyásolja ugyanis a kiszabható büntetést.

Friedrich Schweikert ügyvéd csak annyit nyilatkozott: "Ő nem látott semmit".

A Kurier megmutatta a videót Wolfgang Mekis bécsi ügyésznek is. "A spray iszonyú fájdalmat okoz, és pánikreakció is felléphet egy ilyen esetben."

A borsspray hatása lehet, hogy az áldozat akár 15 percig is képtelen kinyitni a szemét. - írja a lap.

Fóris Kálmán, a gyanúsított magyar ügyvédje szerint Thomas B.-t még mindig a tököli rabkórházban kezelik. "Fizikailag egyre jobban van, de lelkileg egyre rosszabb állapotba kerül."

A férfit letartóztatása után Szegeden kezelték és látták el a sebesüléseit. Nyilatkozata szerint úgy kezelték, hogy nem kapott érzéstelenítőt.

A médiában felröppent hírek szerint Thomas B. drogozott a baleset előtt, de a legjobb barátja ezt cáfolta: " Nem tudom elképzelni, hogy Thomasnak bármilyen kapcsolata lett volna a drogokkal."

A hummeres gázolásként elhíresült ügy Apátfalván történt. A Délmagyar.hu értesülései szerint két rendőrmotoros járőr kért segítséget, miután lakott területen mértek be két száguldozó Hummert, majt utánuk indultak, és megpróbálták őket megállítani. A társa megpróbált segíteni, aminek láttára a gázoló vágóeszközzel szállt ki az autóból, ekkor önvédelmi célból lövéseket adott le. A helyszínre mentő és mentőhelikopter érkezett, de a rendőr életét már nem sikerült megmenteni. Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő  megerősítette, hogy a traffipaxolók segítségére érkező egyik járőrt érte a baleset, az egyik járőr pedig több lövést is leadott a sofőrre, akit négy golyó talált el, és súlyos sérüléssel szállították kórházba, majd onnan a tököli rabkórházba került. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, de a sokszoros visszeső nem volt hajlandó vallomást tenni.