Kannabisz-, azaz indiaikender-ültetvényt találtak a rendőrök egy tatabányai családi házban. A termesztéssel foglalkozó gyanúsítottat őrizetbe vették, és egy vevője ellen is eljárás indult kábítószerrel való visszaélés miatt - közölte a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Az 50 éves tatabányai férfi családi házának egyik helyiségében cserepekben nevelte a kannabiszt, amelyből marihuána állítható elő. A nyomozók 179 tő növényt és további mintegy öt kilogramm szárított növényi származékot foglaltak le a házkutatás során.

A gyanúsítottat november 23-án este összehangolt akció keretében fogták el, vették őrizetbe, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

A házkutatással egy időben közúti ellenőrzés során igazoltattak a rendőrök egy 45 éves helybéli férfit Tatabánya belterületén. Zavart viselkedése miatt átvizsgálták az autóját és a ruházatát, és mivel ismeretlen eredetű növényi származékot találtak nála, a férfit előállították. A gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Kihallgatása során elmondta, hogy a nála talált több mint nyolcvan gramm „anyagot” attól a férfitól vette, akinél a nyomozók épp házkutatást tartottak. A vevő ellen kábítószerrel visszaélés miatt eljárást indítottak.