A thai rendőrség elfogta N. Gábort, akit R. Péter meggyilkolásával gyanúsítanak – írja a Phuket News. Az izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfit (akinek Móse Dávid névre szóló útlevele is van) Bangkok Mahboonkrong kerületében kapták el, kihallgatása még tart, utána pedig Surat Thaniba szállítják, rendőri felügyelettel. (Kocsiját is megtalálták: Samuin, egy elhagyatott helyen parkolt, hamis rendszámmal.)

Feltételezett, szintén magyar elkövetőtársát (akit a lap Louis Rayork néven említ), még keresik. Élettársát, a szintén bűnrészességgel vádolt Duangdzsit Csuandzsitet viszont megtalálták, őt is kihallgatják.

R. Péter holttestét múlt hétvégén találták meg, testén több késszúrás nyomával, egy műanyag zsákban. A rendőrség feltételezései szerint november 24-én gyilkolták meg. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz.

R. Péter halála előtt a magyar követségtől kért segítséget: még november elején jelezte a konzulnak, hogy veszélyben érzi az életét, és ezt egy hangfelvétellel is bizonyította. A konzul a thai hatóságokhoz irányította R. Pétert. „Az Ön által küldött hangfelvételen kétségtelenül olyan kijelentések hangzanak el, amely valószínűsíti, hogy Németh Gábor az ön életére tör, sőt Csápai Lászó eltűnésével kapcsolatban is hangzanak el információk, ezért hivatalból kötelességemnek tartom a felvétel továbbítását a magyar rendőrség számára további intézkedés céljából".

A férfinek a thai lapok szerint egy 15 millió bahtos (105 millió forint) ingatlan miatt kellett meghalnia. Az Ynetnews szerint R. aláhamisította a feltételezett gyilkos aláírását egy 473 ezer dolláros (több mint 102 millió forintos) földeladási szerződésre.