Z. Csabát 18 év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán, amiért a nyomozó vádlott 2012 júliusában Szigetszentmiklóson, 83 késszúrással végzett ugyancsak nyomozó élettársával, mert az szakított vele. A nyomozó részletes beismerő vallomást tett a törvényszék előtt – jelentette a Velvet helyszíni tudósítója. Z. Csabát különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta az ügyészség. Az ítéletet a vád tudomásul vette, a védelem enyhítésért fellebbezett.


2010 elejétől szövődhetett szerelmi kapcsolat a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság két nyomozója között – idézi a bíróság hírlevele a vádiratot (a per részleteiről rövidesen beszámolunk).
A nő ekkor még házasságban élt, 2011 márciusában vált el férjétől. A vádlott rendszeresen hazajárt Ráckevére korábbi kapcsolatából származó gyermekeihez, akiket anyagilag támogatott, és 2011 telén hozzájuk is költözött. Emiatt többször vita alakult ki a vádlott és a sértett között.

Az asszony 2012 februárjában szakított a vádlottal. A későbbiekben gyakran összekülönböztek szolgálati helyükön. A konfliktusok miatt a vádlottat áthelyezték egy másik osztályra. A férfi azonban munkaidő után is gyakran kereste, zaklatta volt szerelmét, hogy rendezzék kapcsolatukat, de az asszony döntése véglegesnek látszott.


Z. Csaba 2012. július 5-én – szakításukat megbeszélendő – felkereste otthonában a
nő. A látogatás hangos veszekedésbe torkollott. Végül Z. Csaba egy  9,7 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel agyonszurkálta a sértettet. A férfi ugyanazzal a késsel öngyilkosságot próbált elkövetni. A kiérkező mentők az asszonynál már csak a halál tényét állapíthatták meg. A vádlottat kórházba szállították.