Hó és szél nehezíti a haladást Baranyában és Szekszárd környékén. Országosan 130 munkagép és 600 ember próbálja legyőzni a havat.

Kötelező a hólánc használata a 67-es főút Boldogasszonyfa és Kaposvár közötti szakaszán, illetve a 6-os főúton Mecseknádasd és Pécsvárad között. Közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hangsúlyozza, ha továbbra is ilyen intenzitású marad a hóesés a Baranyában, akkor a Mecsek többi átkelési szakaszán is kötelező lesz a hólánc a gépjárművek számára.

Az Útinform reggeli összesítése alapján esik a hó Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Somogy illetve Tolna megye nagy részén. Hószállingózást jelentettek Kiskőrös és Kiskunhalas térségéből. A főutak burkolata Baranya megyében, valamint Körmend, Lenti és Nagyatád körzetében havas, Zalaegerszeg, Keszthely és Nagykanizsa környékén latyakos, Vasvár, Tapolca, Marcali és Tamási térségében hókásás.

A Dunántúl északi és középső területein, valamint Fejér megye nagy részén vizes, sónedves a burkolat. A mellékúthálózaton is téliesek az útviszonyok, a Dunántúl délnyugati területein havas a burkolat, északon sónedves, keleten, Balassagyarmat térségében jégbordás szakaszokra is számítani kell. A Dunántúl déli területein közepes, Szántód, Szentlőrinc és Szekszárd környékéről erős, óránkénti 40-50 kilométeres sebességű széllökéseket jelentettek, így itt hóátfúvásokra kell számítani.

Ha most indulna útnak, hívja a 06-1-336-2400-as telefonszámot, vagy nézze meg a  www.kozut.hu -n , hogy mire lehet számítani a térségben.