Elfogták kedden a Kolosy téren pénteken elkövetett, halálos közúti balesettel végződött motoros lopás egyik elkövetőjét – írja a Magyar Nemzet Online. A nyomozók őrizetbe vették a motorosbanda egyik tagját, aki társaival Budapest budai kerületeiben fosztott ki autósokat az elmúlt időszakban.

Kiderült, hogy az elfogott 37 éves férfi abban a Kolosy téren elkövetett támadásban is részt vett, amelyben társa életét vesztette. Már akkor felmerült a gyanú, hogy a motoros a baleset helyszínétől nem messze, a Zsigmond téren egy autós táskáját ellopta a hátsó ülésről – ami után a sofőr a menekülő motoros után eredt, és végül nekiütközött a motorosnak. A halott motorost eddig nem tudták azonosítani.

A rendőrség a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy több hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoznak, a vizsgálatot a II. kerületi kapitányság folytatja. Ez azt is jelentheti, hogy a környéken az utóbbi időkben elkövetett támadások egy csoporthoz köthetők.

Szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a hasonló eseteket meg lehet előzni azzal, ha autónkban utazás közben használjuk a központi zárat, vagy a jármű ablakaira biztonsági fóliát helyeztetünk fel.