Csütörtök hajnalban egy szolnoki társasház lakásában történt gázrobbanás - tájékoztatott az MTI. A lakás tulajdonosa könyebben sérült, az épületből tizennégy lakót menekítettek ki.

A szoljon.hu arról ír, hogy a robbanás a Mikszáth Kálmán utcában egy négyemeletes társasház egyik első emeleti lakásában következett be. A lap helyszíni tudósítójának beszámolója szerint óriási károkat okozott: az ablakok kitörtek, mindenfelé törmelékek láthatóak.

S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy éjfél után húsz perccel jött a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, miszerint robbanás történt Szolnokon. A detonáció akkor volt, hogy a tűzoltók is hallották.

Az első emeleti lakásban tűz keletkezett, a lánglovagok légzőálarcban azonnal megkezdték a mentést és az oltást. Az épület teljesen kiégett, a lakók biztosan nem mehetnek vissza az ingatlanba, tíz felnőttet és négy gyereket menekítettek ki, elhelyezkedésükről gondoskodnak. A robbanás okát még vizsgálják. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki komolyabban - tette hozzá a szóvivő.