A helyszínen rekonstruálta a bűntényt csütörtökön a thaiföldi rendőrség az országban meggyilkolt magyar férfi ügyében, és két héten belül lezárni készül a nyomozást - derül ki a Phuket Gazette című internetes újság jelentéséből. A 47 éves R. Péter eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be. A holttestet november végén találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak alsónadrág volt rajta.  A férfi meggyilkolásával kapcsolatban az elmúlt napokban két - szintén magyar - férfit őrizetbe vettek, a 38 éves N. Gábort és a 48 éves K. Lajos Györgyöt, és mindketten vallomást is tettek.

A nyomozásról korábban kiszivárgott értesülések szerint az izraeli állampolgársággal, névvel és útlevéllel is rendelkező N. Gábor, valamint R. Péter egy illegális, külföldi ügyfeleket kiszolgáló ingatlan-adásvételi és -lízingelő céget vezetett. A gyilkosság előzményének a nyomozók azt látják, hogy N. Gábor dühös lett R. Péterre: azzal vádolta meg őt, hogy ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (100 millió forint) értékű telek adásvételi szerződésére. Ezután R. Péter fel is jelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt.

A cikk szerint a csütörtöki helyszíni rekonstrukciót K. Lajos György vallomása alapján rendezték. A férfi megerősítette azt a korábbi kijelentését, hogy magában a gyilkosságban nem vett részt, de segített a holttest eltávolításában és a nyomok eltüntetésében. A rekonstrukció során részletesen elmagyarázta, hogyan végezték el az utóbb említett műveleteket.  A nyomozás vezetője a kiadványnak beszámolt arról is, hogy választ adtak egy számukra addig nehezen megmagyarázható kérdésre, nevezetesen arra, hogy miért ment el az áldozat a gyilkosság helyszínére, miközben tudta, hogy veszély fenegeti. Mint kiderült, N. Gábor egy thaiföldi hölgy nevében - egy új mobiltelefonról - írt sms-ekkel, illetve egy általa felkért nő telefonhívásával csalta üzlettársát a házba. A rendőrség közlése szerint közel járnak ahhoz, hogy lezárják a nyomozást, és a phuketi tartományi bíróság elé terjesszék az ügyet. Ez a csütörtöki cikk szerint két héten belül várható, bár addig még meg kellene találni a helyes változatot az egymásnak több ponton ellentmondó egyes vallomások között.