Egy budapesti gimnazista, a 17 éves Petrovánszky Patrícia szombaton tűnt el a főváros VIII. kerületéből, mikor állítólag lovagolni indult a közeli lovardába. Később kiderült, hogy a Kerepesi úti lovardában már hetek óta nem látták a lányt – írja a Blikk.

"Zárkózott lánynak ismertük meg Patríciát, nem nagyon beszélgetett senkivel, de látszott rajta, hogy megszállottan imádja a lovakat. Heti háromszor, délutánonként lovagolt velünk, sportolókkal egy Cikita nevű versenylovon. Utoljára két-három hete jött le a lovakhoz, de akkor sem edzett, csak Cikitát akarta megnézni" – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő öttusázó, aki rendszeresen edzett együtt a lánnyal.

A Blikk szerint a sportolók azért is tartják különösnek, hogy Patrícia vasárnap reggel hatkor akart volna lovagolni, mert az öttusázó lovak a hét utolsó napján mindig pihennek, ilyen korán ráadásul semmi sincs nyitva, és még a munka sem kezdődik el az állatok körül. Szerintük az egész csak egy fedősztori volt, főleg mivel kiderült, hogy a lány több ruháját is összecsomagolta és magával vitte. Ismerősei szerint a lány az utóbbi időben egy külföldi fiúval levelezett az interneten. A napilap információi szerint a szülők a lány telefonjában egy szaúd-arábiai fiúról találtak képet, miután a készülékbe a mobilszolgáltató segítségével sikerült belépniük. A kétségbeesett szülők lányukat viszont azóta sem érik el telefonon.