A szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenség egyik sérültje az orvosok szerint túl van az életveszélyen, egy másik állapota azonban válságosra fordult – közölte vasárnap az Interfax orosz hírügynökség. Anzor Hibutyija, a moszkvai Szklifoszovszkij sürgősségi kórház igazgatója elmondta, hogy a 24 éves férfinak többszörös csigolya- és bordatörése volt. Reményeik szerint hamarosan lekapcsolhatják a lélegeztető gépről.

Az orvosok tovább küzdenek a Red Wings orosz légitársaság Tu-204-es repülőgépén szolgálatot teljesítő személyzet további három tagja, két nő és egy férfi életéért. Állapotukat továbbra is súlyosnak ítélik meg – közölte az orosz egészségügyi minisztérium. A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint az egyik utaskísérő hölgy állapota válságosra fordult, ezért őt az intenzív osztályon ápolják. A Red Wings orosz légitársaság charterjárata szombaton egy csehországi üdülőhelyre szállított utasokat és onnan visszatérve szenvedett balesetet Vnukovon. A Tu-204-es nem tudott megállni a leszállópályán, a repülőtér kerítését átszakítva kicsúszott egy országútra, miközben háromfelé szakadt.

A súlyos balesetben a kapitány, a másodpilóta és a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő életét vesztette. A Red Wings közölte, hogy az áldozatok hozzátartozóinak anyagi támogatást nyújtanak.  Moszkva vezetése az áldozatok családjainak már szombaton egymillió rubel segélyt (körülbelül 7 millió forint) ajánlott fel.  Az orosz légügyi hatóság megkezdte a Vnukovo repülőtérnél szerencsétlenül járt Tu-204-es típusú repülőgép fekete dobozaiban rögzített adatok vizsgálatát.

A szövetségi nyomozóhivatal szóvivője szombaton azt közölte, hogy az előzetes információk szerint a Red Wings légitársaság gépének katasztrófáját a pilóták hibája okozhatta. Az Interfax orosz hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó belügyi illetékes már azt mondta hogy a balesetben műszaki problémák és a rossz időjárási körülmények játszhattak szerepet.