A Nyíregyháza Online információi szerint a karácsonyi időszakban, december 25 és 28 között Nyíregyháza Örökösföld városrészén kilenc kutya is elpusztult, miután valaki mérget tett ki arra a területre, ahol kutyákat szoktak sétáltatni.

A Hír24 szerint a rendőrség állatkínzás miatt nyomoz, a város polgármestere pedig 150 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A kutyatartók is gyűjtésbe kezdtek és 300 ezer forinttal toldanák meg a nyomravezetői díjat. Az elpusztult állatok közül két kutya tetemét a fővárosban vizsgálják, hogy kiderüljön, milyen anyag került szervezetükbe. A terület – ahol a mérgezések történtek – még mindig szalaggal van lezárva, az arra járókat pedig plakátok figyelmeztetik a veszélyre. Az ott lakók elkerülik a környéket, és a kisgyerekeket sem merik oda vinni.

Bár a vizsgálat még tart, az örökösföldi kutyákkal feltehetően egy foszfortartalmú anyag, valamilyen növényvédő szer végzett, a tünetek legalábbis erre utalnak. A Nyíregyházi Oktató Állatkórház vezetője szerint pánikhangulat van a kutyások körében, mert a sok mérgezéses eset felkelti a szándékosság gyanúját.