Szarvassal ütközött a Kapos Volán Zrt. egyik busza Nagybajom közelében: az állat a szélvédőn át az utastérbe zuhant, ahol le-föl rohangált, míg kiszabadult, az utasok nem sérültek meg - adta hírül a Sonline.hu hírportál csütörtökön, szemtanúk beszámolóira hivatkozva. A Kapos Volán Zrt. a hírportálnak megerősítette, hogy a Nagykanizsa-Kaposvár között közlekedő járat délután szarvassal ütközött Böhönye és Nagybajom között.

A szarvas az út melletti erdőből féktávolságon belül ugrott az autóbusz elé, majd az első szélvédőnek ütközött és a jármű utasterébe csapódott - közölte Eigner János, a busztársaság megbízott személyszállítási igazgatója. Az autóbuszvezető azonnal megállt, kinyitotta az ajtókat, a szarvas a hátsó ajtón keresztül kimenekült. A járaton 10-15 ember utazott, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett. Az egyik szemtanú szerint az állat valóssággal berobbant a szélvédőn keresztül a buszba, majd rémülten rohangálni kezdett.

Az utasok nagyon megijedtek, mert a szarvas csapkodott a fejével. Többen is kiabálták, hogy mindenki hajtsa le a fejét, nehogy baj történjen. A sofőr az utas szerint nagy lélekjelenléttel, gyorsan reagált.