A hazaköltözést tervezték azok a csíkszentgyörgyiek, akik január 6-án Karcag közelében haltak meg, miután autójuk egy terepjáróval ütközött. A rendőrség bilincsben vitte el a francia rendszámú Volkswagen Touareg 24 éves moldáv sofőrjét, kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapítányság sajtószóvivője megerősítette, hogy a vétkes autóban utazók egyike sem volt francia állampolgár.

Az elhunytak csíkszentgyörgyiek voltak, akik évek óta Magyarországon dolgoztak. Az autóban négyen utaztak, egy testvérpár, az egyikük felesége, féléves kisfiúk, és az autót vezető szomszédjuk.

Egy, a neve elhallgatását kérő ismerősük alig néhány nappal a tragédia előtt találkozott velük Csíkszeredán. A férfi szerint a Magyarországon dolgozó fiatal pár a hazaköltözést tervezte, Csíkszereda külterületén ki is néztek egy telket maguknak, és az ünnepek alatt a munkásokkal tárgyaltak az építkezésről. Az autót vezető G. Lászlónak is volt családja, információink szerint felesége és két kicsi gyereke van.

A család az ünnepek után indult vissza Magyarországra, amikor a tragédia bekövetkezett. Az autóban ülő felnőttek mindegyike azonnal meghalt, a féléves kisfiút mentőhelikopter szállította kórházba, de életét már nem sikerült megmenteni.