Miközben a magyar rendőrség már vizsgálatot folytat a 23 éves brit-svéd kettős állampolgár Daniel Gliksten eltűnésével kapcsolatban, a férfi családja Budapestre érkezett – írja a BBC. Gliksten egy belvárosi szórakozóhelyről indult el még újév napján, de azóta nem látták. A szemüveges fiatal orvosi tanulmányokat folytat Budapesten, a Semmelweis Egyetem is megerősítette a Velvetnek, hogy Gliksten az Általános Orvostudományi kar elsőéves hallgatója.

A baloldali képen látható Gliksten tehetős családból származik, a Denham Estate nevű 485,6 hektáros birtokukat irányítják a suffolki Bury St Edmunds mellett. A Sky News azt írja, birtokukon Európa legnagyobb dámszarvascsordája legel, ritka bárányfajták mellett.

A BBC szerint a család "nagyon aggódik a [fiúk – a szerk.] biztonsága miatt", és a brit mellett a svéd nagykövetséggel is felvették a kapcsolatot. A család angliai lakóhelyének parlamenti képviselője, Matthew Hancock közvetít a brit és magyar hatóságok között.

Megkerestük a képviselőt, akinek munkatársa, John Brocklehurst közölte a Velvettel, hogy őt a Gliksten-család kereste meg, hogy segítsen az ügyben. A képviselő közölte, nagyon aggódik a Budapesten, újévkor eltűnt Daniel Glikstenért, és a család mellett áll a nehéz időkben. "Kapcsolatban vagyok a Külügyminisztériummal, és továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megtaláljam Danielt" – írta. Hozzátette, mindenkit arra buzdít, akinek bármi információja van a férfiről, hogy "lépjen kapcsolatba a suffolki rendőrséggel, amilyen gyorsan csak lehet".

Jelenleg annyit tudni Gliksten eltűnéséről, hogy a Zrínyi utcai Ötkert szórakozóhelyről indult el január 1-én hajnalban. A 190 centi magas, rövid barna hajú, vékony testalkatú fiatal férfi kék-fehér csíkos pólót, szürke pulóvert, barna kabátot, sötétvörös nadrágot és barna bőrbakancsot viselt.


Nagyobb térképre váltás

Gliksten ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a Velvettel, hogy a honlapon lévő körözésen felül nincs új információjuk. Az ügyben Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága közigazgatási eljárást folytat – derült ki a rendőrség honlapjáról (ahol amúgy 25 évesnek írják le a férfit). A BRFK kéri, hogy aki Daniel Glikstent felismeri, tartózkodási helyéről érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-1-373-1049 telefonszámot, vagy az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívókat.