Hét év börtönre ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011 januárjában ittasan megpróbálta megölni ismerősét Tiszabábolnán – közölte a Debreceni Ítélőtábla szóvivője kedden. Fórizs Ildikó elmondta, a táblabíróság Elek Margit vezetette büntetőtanácsa helybenhagyta a Miskolci Törvényszék első fokon meghozott ítéletét emberölés bűntettének kísérlete miatt, A. József vádlottat jogerősen hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott 2011 januárjában egy kávézóban italozott. A sértettel évek óta ismerték egymást, közöttük korábban különösebb konfliktus nem volt. Miután a pultos távozásra kérte a két ittas férfit, azok a vádlott házához mentek, és tovább ittak. Este az ágyában fekvő A. József pontosabban meg nem állapítható előzmények után és körülmények között egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel szívtájékon szúrta a sértettet, aki összeesett.

A szomszédok értesítették a mentőket. A sértett szúrt sérülésének gyógyulása a nyolc napot meghaladta. A Miskolci Törvényszék ítélete ellen – amit kedden jóváhagyott a Debreceni Ítélőtábla – a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhébb büntetés kiszabásáért fellebbezett.