Legkevesebb kilencven halálos áldozata van eddig egy brazil diszkótűznek - jelenti a SkyNews. A lángok a Santa Maria-i Kiss nightclubban csaptak fel, sajtóértesülések szerint a hangszigetelés gyulladt ki, valószínűleg a helyi idő szerint éjjel kettőkor kezdődött pirotechnikai bemutató miatt.

Körülbelül kétszáz embert ápolnak több környékbeli kórházban. Egy részüket a tűzoltók a falba vágott lyukakon mentették ki, mert a klubnak egyetlen vészkijárata volt, ezen, és a bejáraton át próbáltak a vendégek kimenekülni a sűrű, fekete füstből. A haláleseteket kivétel nélkül füstmérgezés okozta. Silvia Fuchs tűzoltó ezredes a Reutersnek úgy nyilatkozott, a tüzet sikerült teljesen elfojtani, már csak a holttesteket viszik ki a szórakozóhelyről.

Update: brazil twitterezők szerint százhúszra tehető a halottak száma. Néhány, a tömegbaleset helyszínén készült képet itt megtekinthet.

Update2: a Huffington Post úgy tudja, már 180 elhunytat tartanak nyilván. Értesüléseik szerint a tűz azért terjedhetett észrevétlenül, mert egy koncert is zajlott, ezt kísérte a pirotechnikai bemutató.