Míg a Kecskeméti Hírhatár tényként kezeli, addig a baon.hu csak feltételezi, hogy közös öngyilkosságot követett el az a férfi és nő, akiket február 5-én találtak meg helyi polgárőrök Lakitelek-Tőserdő térségében, nem messze a Holt-Tiszától.
 
„A két ember a Tőserdőben lévő hídtól jobbra, a bódéktól mintegy 200 méternyire, az erdei ösvénytől úgy 10 méternyire feküdt a bokros, fás területen” – nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás a Kecskeméti Hírhatárnak. A férfi már órák óta halott lehetett, a nőt mentőhelikopterrel Kecskemétre szállították, de az erősen kihűlt nő életét nem sikerült megmenteni a kórház intenzív osztályán, szerdán hajnalban meghalt.


Ahol rátaláltak a párra - Nagyobb térképre váltás


 
Mindkét helyi lap azt írja, hogy a feltételezett öngyilkosságot gyógyszerrel követhették el. A Hírhatár cikke szerint mindkettőjük ruhája csurom vizes volt, amikor rájuk találtak.
 
“...Nagy valószínűséggel nem a holtág vízétől, hanem inkább attól, hogy már hétfő este óta ott lehettek és az éjszakai eső, illetve a pára eláztatta őket” – hivatkozott a mentésben részt vevő forrására a helyi online lap. A két ember közelében egy kerek, fémből készült süteményes doboz volt, amiben nagy mennyiségű gyógyszert találtak a polgárőrök.

A polgárőrök leírása szerint ruházatuk alapján jól szituáltnak tűntek, az életkorukat pedig 60-65 évesre becsülték. Iratok, búcsúlevél nem volt náluk. Így egyelőre nem ismert, hogy hova valósiak, és azt is csak valószínűsítik a mentőakció résztvevői, hogy házaspárról van szó.

A Hírhatár cikkében szereplő értesüléseket a polgárőrség illetékese szerdán megerősítette a Velvet érdeklődésére.

A rendőrség azon kívül, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálatot indított, más részletet nem hoz nyilvánosságra – mondta a Velvetnek Gál Kristóf, a Bács-Kiskun megyei rendőrség sajtóreferense. Így azt sem tudni, hogy az ismeretlen férfi és a nő házasok voltak-e, vagy milyen kapcsolatban álltak egymással.

Az asszonyt 27 fok Celsius fokra lecsökkent testhőmérséklettel a Bács-Kiskun Megyei Kórházba szállították, ahol a sürgősségi, majd az intenzív osztályon küzdöttek az életéért, ám végül szerdán hajnalban az életét vesztette – tudtuk meg Nagyné Szigeti Dórától, a kórház szóvivőjétől.