"Kint van, nem tudom, hol" – válaszolta a Velvet kérdésére a tavaly ősszel Szegedről eltűnt, majd Berlinben előkerült diáklány édesapja, Juhász János. Lánya rendszeresen küld neki leveleket, de elővigyázatosságból nem írja rá a címét, így az édesapa sem tudja, J. Anna a 3,5 milliós város mely szegletében húzta meg magát.

J. Anna és S. Péter még szeptember közepén tűntek el szegedi albérletükből. Egy búcsúlevelet hagytak hátra, amiben öngyilkosságot emlegettek. Juhász János szerint akkor lánya komolyan is gondolta ezt. Kiderült később, hogy S. Péter jelentős tartozást halmozott fel, aminek törlesztésére újabb kölcsönöket vett fel ismerőseitől. J. Annát is milliókkal károsította meg édesapja szerint. A pár végül Németországba menekült, ahol J. Anna megszökött párjától.

A lány később jelentkezett a berlini konzulátuson, ahol azt mondták neki az apa szerint, hogy mivel önhibájából került bajba, nem tudnak neki segíteni. J. Anna jelenleg "mostoha körülmények között él", októberben még takarításból tengődött.

Az apa szerint őt magát többször megfenyegették alvilági alakok. "Éjjel 1-2-kor csörgött a telefon, hogy 'Élsz még, öreg'?" – mondta Juhász. Állítása szerint ez ügyben többször is fordult a rendőrséghez, egyszer egy tanút is vitt a rendőrségre, de nem engedték be őket. A rendőrség Juhász János szerint azért nem foglalkozik az üggyel, mert S. Péter édesanyja a szegedi kapitányságon dolgozik. Juhásznak mostmár elfogyott a pénze, és "annyira bonyolult az egész, hogy már nem merek lépni sem".

Frissítés: Cikkünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján reagált, közölvén, hogy a fenyegetéseket feléjük egyszer sem jelezte Juhász János, akit többször is kihallgattak tanúként az ügyben. A rendőrség szerint valótlan Juhász állítása, miszerint nem foglalkoznak az üggyel, holott "a nyomozás az ügy hátterét teljes körűen feltárta, melynek folyományaként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság J. A. ellen is elfogatóparancsot bocsátott ki." A megyei főkapitányság "összesen 7 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást J. A. és S. P. ellen."