A dél-afrikai City Press-re hivatkozva írja a Deadspin, hogy a barátnője meggyilkolásával vádolt sportoló házában véres krikettüttőt találtak, amit lehetséges, hogy a gyilkosság során is használtak.

Az egyre szövevényesebb ügyben a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a krikettütőt esetleg arra használta a sportoló, hogy betörjön a fürdőszobába, ahol barátnőjét holtan találták, vagy talán a barátnője, az ismert modell, Steenkamp próbált a sporteszközzel védekezni támadója ellen. Egyes hírek szerint a nő koponyája is sérült.

Állítólag a rendőrség már kizárta azt a lehetőséget, hogy Pistorius azt hitte, egy betörő van a lakásában, és tévedésből lőtt. Ez a feltevés azért is furcsa lenne, mert a dél-afrikai lap értesülési szerint a nőt hálóingben találták, és a helyszín alapján az is egyértelmű, hogy a pár együtt feküdt korábban az ágyban. Azt feltételezik, a nő megpróbált kimenekülni a fürdőszobába, ahol gyilkosa végzett vele.

A City Press arról is ír, hogy Pistorius az apját hívta hajnali fél négykor, és arra kérte, hogy menjen át hozzá. Amikor a család megérkezett, a férfi éppen karjaiban vitte le a hallba barátnője élettelen testét. A nővérének azt mondta, hogy egy szörnyű félreértés történt, és Steenkampot összetévesztette egy betörővel. A nő még lélegzett, és Pistorius próbálta életben tartani, de pár perccel a mentők érkezése után halottnak nyilvánították.

A férfi családja egyelőre tartja magát a betörős sztorihoz, és ahhoz, hogy egy sportoló az ösztönei alapján cselekszik, illetve hogy Dél-Afrika egy veszélyes ország, így nem csoda, ha egy sikeres ember minden eszközzel felkészül arra, hogy esetleg rátámadnak,