Négy halálos áldozatról tudni abban a lövöldözéssorozatban, ami a kaliforniai Los Angeles közelében történt kedden – írja a BBC. A hatóságok egy 20 éves férfit gyanúsítanak, aki lelőtt egy nőt egy ház előtt, majd elrabolt autókkal menekült el a helyszínről. Menekülése közben még két embert agyonlőtt. Ezután tudták megállítani a rendőrök, de félórás lövöldözésbe torkollt az akció. A végén a férfi öngyilkos lett.


Nagyobb térképre váltás

Helyi idő szerint hajnali háromnegyed 5-kor kezdődött az ámokfutás, ekkor kapták az első bejelentést a rendőrök. A Los Angelestől 48 kilométerre délre fekvő Ladera Ranch településen találtak egy lőfegyverrel megölt nőt. Egy szemtanú egy sportkocsival látta elmenekülni a gyilkost. A közeli Tustinban és Santa Anában is autót rabolt a férfi a következő 25 percben, mindkét kocsi sofőrjét agyonlőtte. Saját maga ellen szintén Tustinban fordította fegyverét. Két ember is megsérült a lövöldözésekben.

A rendőrség kizárta, hogy más elkövetők is lőttek volna, de a motivációt egyelőre nem értik. "Nem hiszem, hogy bármelyik áldozat kapcsolatban állt volna a másikkal" - nyilatkozta Paul Garaven a tustini rendőrségtől. Bővebb tájékoztatást a később összehívott sajtótájékoztatón ígértek.