Azt híresztelte, hogy hererákos, ezért öngyillkosságra készül. Állítólag így próbált csajozni, írja a Bors a 22 éves pecöli K. Gáborról, akinek több öngyilkossághoz is köze lehet. A férfi a lap információi szerint Crazy srác néven biztatta az áldokat az öngyilkosság elkövetésére, a kivitelezéshez pedig tippeket is adott. K. Gábort idáig két öngyilkossággal hozták összefüggésbe, de ezen kívül több ügy is felmerült.

"A kispesti esetben a két lány öngyilkosságát a gyanúsított folyamatos internetes levelezéssel ösztönözte, sürgette, annak mielőbbi kivitelezésére rábírta, gyakorlati végrehajtásában tanácsokkal látta el, illetve segítséget nyújtott a ­módszer meghatározásával. Az eljárás során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy K. Gábor korábban hasonló módon közreműködhetett az újpesti kettős öngyilkosságban is. Feltérképeztük a gyanúsított internetes kapcsolatrendszerét, és további hat fiatalt találtunk, aki öngyilkosságot tervezett és folyamatosan levelezett a gyanúsítottal. Beszéltünk a szüleikkel, remélhetőleg sikerül eltéríteni gyermekeiket a szándékuktól" – nyilatkozta a lapnak Dr. Szokolai Zoltán alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője, és hozzátette: a férfira öngyilkosságban közreműködésért maximum öt év letöltendő börtönbütetést szabhatnak ki.

A Bors információi szerint a 22 éves K. Gábor zárkózott fiú volt, ám egy idő után furcsán kezdett viselkedni, a gyanú szerint azért, mert megromlott a kapcsolata a szüleivel. A gépipari szakközépiskolát otthagyta, onnantól egyre többet volt egyedül, a szobájában gubbasztott.