Elfogták egy érdi fegyveres rablás négy elkövetőjét a rendőrök - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szerdán az MTI-t.

Beluzsárné Belicza Andrea a  január 17-én történt bűncselekményről elmondta, a fekete maszkos támadók behatoltak egy érdi családi házba, ahol fegyverrel megfenyegettek egy nőt, míg kislánya száját befogták. A 42 éves nőtől készpénzt követeltek, majd átkutatták a lakást. Az asszony a fenyegetés hatására 50 ezer forintot és arany ékszert adott át a rablóknak. A rablás során sem a kislány, sem az édesanya nem sérült meg.

A szóvivő elmondta, hamarosan sikerült azonosítani és felkutatni a feltételezett elkövetőket: egy 30 éves, egy 18 éves, illetve egy 40 éves ercsi férfit, valamint egy 40 éves tárnoki nőt.
Miután a nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a társaságnál fegyver lehet, a Pest megyei rendőrség a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt fogta el kedd hajnalban a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.