A világ egyik legrosszabb anyájaként jellemzi a Heavy azt a kanadai nőt, aki öngyilkosságra buzdította a lányát, és mindezért öt nap elzárást és két év próbaidőt kapott. A történet kanadai távoli, sarkköri régiójában, a nunavutbeli Arviatban játszódott le. A 38 éves nő három hónapon át győzködte 17 éves lányát, hogy nyugodtan legyen öngyilkos, úgysem akarta őt anno. A lány meg is próbálta többször, de szerencsére sikertelenül. A legsúlyosabb esetben már Winnipeg városába kellett őt vinni, hogy kezeljék. Ekkor mondta el anyja szavait.


Nagyobb térképre váltás

Az isten háta mögötti kis faluban a 17 éves lányát és egy egyéves kisfiát nevelő nőtől elvették a gyerekeket. Később az egyéves fiú visszakerülhetett hozzá, annak ellenére, hogy a nő szellemileg és lelkileg nem biztos, hogy alkalmas a gyereknevelésre. Az ügyben ítélkező bíró józan ésszel fel nem foghatónak minősítette az anya tettét, ami maradandó pszichológiai károkat okozott a lányban. A Heavy cikke hozzáteszi, az inuit őslakosságú régióban tizenkétszer magasabb az öngyilkossági ráta, mint Kanada többi részén.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!