Régóta tartottak a szomszédok attól a pesterzsébeti férfitől, aki halálra verte 65 éves édesanyját - írja a Bors.  R. Richárdot rendszeresen kezelték a pszichiátrián, és azt is tudni lehetett, hogy

Ki segít a családnak?

Megoldatlan a közveszélyes pszichiátriai betegek gyógykezelése, több száz család szenved a megfelelő törvényi rendelkezés hiányától. Ők ugyanis nem kezeltethetik a betegségtudattal nem rendelkező rokonaikat. A témával részletesen foglalkozó cikkünket itt olvashatja.

veszélyes, ha nem szedi a gyógyszerét. Sokszor üvöltözött, őrjöngött a lépcsőházban, olykor az ablakokat is beverte. A közös képviselő szerint egy szociális munkás rendszeresen látogatta őt és édesanyját, L. Zsuzsannát.

„Richárdot folyamatosan kezelték a pszichiátrián, de időnként kiengedték. Édesanyja ilyenkor komoly küzdelmet folytatott vele [...]" – mondta el Ferenczi Ildikó társasházi közös képviselő

A napilap úgy tudja, péntek éjjel vette kezdetét: az édesanya vérző fejjel ment ki lépcsőházba, és panaszkodott, hogy nem bír a fiával. A szomszédok kérték, hogy hívjon rendőrt, de nem hívott. Aztán minden elcsendesedett. A fia másnap reggel agyonverte, aztán a szomszédoktól kért segítséget, mondván, anyja elesett, és nincs eszméleténél. Ezután leült tévét nézni.

Mint Kovács Viktória, a BRFK szóvivője elmondta, A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés alapos gyanúja miatt nyomoz R. ellen, a férfit őrizetbe vették. A napilap úgy tudja, a Jahn Ferenc kórház pszichiátriáján van.