Páva Zsolt polgármester kisebbik lányát a korábbi híresztelesékkel ellentétben nem három, hanem egy férfi támadta meg csütörtökről péntekre virradóra. A pécsi Kálvária utcában található hotel térfigyelő kamerája 3:45 perckor rögzítette, ahogy a 20 éves lány hazafelé sétált. A kamera szerint a lányt körülbelül két lépés távolságra követte valaki, azonban a felvételen nem lehet kivenni, hogy pontosan kik sétálnak.

Azt se látni, hogy fiú-e vagy lány, aki ott sétál – mondta a Velvet megkeresésére a hotel biztonságtechnikai szakembere. Két embert látni, ahogy sétálnak, majd később egy ember lefelé sétál a Szőlő utcából. A biztonságtechnikai szakember azt is elmondta, hogy a rendőrség a délelőtti órákban elvitte a hotel felvételeit, hogy kinagyítva megnézzék, ki lehetett az elkövető. A rendőrség azonnal kiadta a körözést, és közzétette a feltételezett támadó fotóját.

A hotel térfigyelő kamerájának óráit nem állították át a nyári időszámítás szerint, a rendőrség kérésére nézték meg, mit rögzített a kamera 2:45 perckor. A kamera összesen kilenc szögből veszi fel a környéket.

A polgármester lánya a közeli egyetemről sétált hazafelé, a lány a hotelhez közeli otthonába tartott. A helyi taxisok elmondása szerint ez az út taxival körülbelül 700-800 Ft-ba kerül, és sokszor előfordul, hogy kevesebbért is hazaviszik a bulizó fiatalok hajnalban – annyiért is, amennyi megmaradt a bulizás után. Az áldozat el tudott menekülni a helyszínről, azonban súlyos sérüléseket szenvedett. Jelenleg kórházban kezelik.