Meghalt a bostoni maratonon történt robbantás egyik gyanúsítottja, mialatt a rendőrök körbevették, és lövöldözés tört ki. A másikukat jelenleg is üldözik – írja a BBC. Korábban olyan hírek jöttek, miszerint őrizetbe vett a rendőrség egy gyanúsítottat a bostoni robbantásos merénylettel kapcsolatban – közölte pénteken a Boston Globe.

Azóta kiderült, a két elkövető egy csecsen testvérpár. A 19 éves Dzsohár Carnajev és 26 éves bátyja, Tamerlán Carnajev a feltételezett robbantók, az előbbit üldözik a rendőrök. Ő Kirgizisztánban született, bátyjával csak az utóbbi években kerültek Amerikába.

Robbantás a maratonon

A bostoni maratonon április 15-én robbant fel két bomba a cél közelében. A kuktákba helyezett robbanószerkezetek és az azokból kirepülő repeszek három embert megöltek, 180-an megsebesültek. Egyes tanúk szerint Watertownban a második lövöldözés előtt durranásokat is lehetett hallani. A helyszínen ugyanolyan kuktabombákat is találtak, mint maratonon.


Nagyobb térképre váltás

Csütörtökön a városban található Massachusetts Institute of Technology (MIT) területén agyonlőttek egy rendőrt, ami a rendőrség szerint összefüggésben lehet a robbantással. Ezután fokozódott a hajtóvadászat Bostonban, ennek keretében találtak rá a rendőrök Watertown városrészben a gyanúsítottakra. A rendőrök házról házra ellenőrzik Watertownt, valamint figyelmeztették a lakosokat, kerüljenek el messzire minden az út mellett talált táskát.

A terepjáróval menekülő másik gyanúsított valószínűleg bombákkal és fegyverekkel van felszerelve, egy vele vívott tűzharcban azóta megsebesült egy másik rendőr is. Közben leállt a komplett bostoni tömegközlekedés a rendőrség kérésére. A Harvard Egyetemet is lezárták, Watertown, Newton, Waltham, Belton Cambridge és Alston-Brighton városrészek lakóival pedig közölték, maradjanak otthon.

A fejleményeket élőben követheti a CNN percről percre közvetítésében avagy a BBC-n.