Fegyvert és lőszereket találtak egy szigetszentmiklósi férfinál, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság, mert nem vonult börtönbe - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI–vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a szigetszentmiklósi járőrök hétfőn fogták el a 63 éves H. Sándort. Hozzátette: a férfi ellen a Fővárosi Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.

A szóvivő elmondta, a férfi ruházatát, valamint csomagját átvizsgálták. "Ekkor került elő az utazótáskájából – melyet a börtönbe akart magával vinni - egy fegyver, az ahhoz tartozó tár és egy lőszer" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a fegyver az elsődleges szakértői vélemény alapján éles.

A férfit előállították, a lőfegyvert és a lőszereket lefoglalták. H. Sándort a börtönbe szállították, hogy megkezdje jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését, ezzel egyidejűleg lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés miatt indítottak eljárást ellene - tette hozzá.