A szolnoki Hunyadi János úton végeztek egy ismert helyi vállalkozóval – írja a Szoljon.hu. A helyi portál szerint autóvásárlás ürügyén ment be egy férfi a vállalkozó házába, itt lőtte le áldozatát.

A vállalkozó felesége is otthon volt, ő elmenekült, és egy meg nem nevezett közeli hivatalban kért segítséget. A gyanúsított robogóval menekült a helyszínről.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonosították az emberölés elkövetőjét, és elfogatóparancsot bocsátottak ki a 49 éves T. István ellen. A szolnoki férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. május 27-én 9 óra után megjelent egy Szolnok, Hunyadi úton található családi házban, ahol feltehetően lőfegyverrel megölte az otthon tartózkodó 52 éves férfit.

Az elmenekült asszony szavai

Az ISzolnok.hu szerint ezeket mondta a nő az adóhivatalba berohanva (a mondatok hitelességét nem támasztják alá):

"Üldöznek..egy férfi…azonnal hívják a rendőrséget…fegyver van nála….kérem….hívják a rendőröket! Az autót jött megvenni…pisztoly, valamilyen kis pisztoly volt nála….a másik kezében gumibot…engem akart megzsarolni vagyis a férjemet, ezért megütött…de én kiugrottam az ablakon…jött utánam, de gyorsabb voltam. Autót akartunk eladni…jött ez a férfi…nem ismerem. Ő volt a vevő. De nekem támadt. Ahogy menekültem, hallottam a lövéseket."