Ahogy pénteken, úgy most, a tetőzés napján is végigmentünk kerékpárral a budai oldal kerékpárútján a Kopaszi-gáttól a Szentlélek térig. Akkor még kevés probléma akadt, alig volt terelés, jól lehetet haladni. Hétfőre azonban gyökeresen változott meg a helyzet, és örülhettünk neki, hogy mountain bike-kal jöttünk be.

Az első problémás szakasz az Erzsébet híd környéke: itt először egy konténert kell kikerülni, amihez le kell menni az útpályára, ráadásul emiatt a dél felé tekerőknek autós szembeforgalomban kell kerülnie. Miután az ember visszapadkázott, a híd alatt a buzgárok miatti tavon kell átvágni, majd a rakparti felhajtónál megint kerülni kell a védműveket.

A második problémás szakasz sokkal hosszabb. A Clark Ádám tér felé haladva, a villamosmegálló előtt át kell vágni a síneken (a bringaalagút ugyanis víz alatt van), ez padkákat és ujjnyi mély vizet jelent, ide sem árt némi crosscountry tapasztalat. Az ember átvágva mindenen kijut a körforgalomba, a rendőr pedig beengedi az amúgy lezárt és kétirányúsított Fő utcába. Itt csak a Bem téren kell kerülgetni a körülhomokzsákozott csatornafedőket, majd a Lipthay vagy a Frankel Leó utcákon ki lehet jutni a Margit hídig.


Bringautak árvíz idején nagyobb térképen való megjelenítése

A híd környékén az embertömeg miatt nehéz az átkelés, de aztán a lezárt Árpád fejedelem útján királyi dolga van a biciklisnek, ezerrel, zavartalanul tekerhet egészen a Szentlélek térig, ha akarja, a Tímár utcánál a kerékpárútra is visszatérhet. Folyamatosan frissülő árvízi infókat pedig az Index percről percre cikkében lel.