Három család körülbelül húsz tagja esett egymásnak egy szabadszállási bulin, amelyet annak örömére adtak, hogy az egyik férfi – H. Attila – börtönbe vonul. Gál Kristóf főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, három férfi ellen indul eljárás.

A Vak Bottyán utcai buli résztvevői nagyon hangosak voltak, ezért hívta rájuk valaki a rendőröket. Először a kunadacsi körzeti megbízott ért oda, aki jelezte, hogy zavarják a szomszédságot. Ezek után három család tagjai szidni kezdték egymást, amiből verekedés lett, a körzeti megbízott emiatt erősítést kért.

Összesen 18 egyenruhás érkezett a helyszínre. Az 50 éves H. Attilát, a 18 éves H. Márkot, valamint a 23 éves H. Norbertet előállították a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra, utóbbi két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. H. Attilát kihallgatása után el is vitték a Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézetbe, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben nyomozást indított garázdaság gyanúja miatt a három szabadszállási férfi ellen.