Aclevelandi rém néven elhíresült Ariel Castro házát bontásra ítélték, és már bontani is kezdték - írta a CBS News. Ő biztosan nem fog már benne lakni – ugyanis minimum 1000 évre ítélték – a ház viszont horrorisztikus, így a bontás mellett döntöttek a hatóságok. Az építési vállalkozó megpróbál arról gondoskodni, hogy a ház darabjai végül ne az interneten kössenek ki.

A Plain Dealer közlése szerint, a Cuyahoga jelzálogbank azt tervezi, hogy egy nap alatt lebontja a teljes házat, és az összes építési törmeléket elszállítja. A bontás szerdán kezdődik. A bank vezérigazgatója, Gus Frangos közlése szerint, megpróbálják távol tartani a "dögevőket", akik gyilkossági-emlékként akarnák kiárusítani az építőanyagokat, annak ellenére, hogy a házban senki nem halt meg.

A családtagok, beleértve Anthony Castrót,  az elítélt fiát, hétfőn kipakolták a házat, és elvitték a személyes értékeket, a régi fotókat, és gitárokat.

Az ügyész közlése szerint, Ariel Castro sírva írta alá a ház bontási papírjait, amihez "sok boldog emlék" kötötte a nőkkel.