Az út mentén lángoló tarló miatt lezárták a 4-es út egyik szakaszát Karcag és Kisújszállás között – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság irodavezetője kedden. Tótáné Nagy Éva elmondta, a helyszínre nyolc járművel mintegy negyven tűzoltó érkezett. A katasztrófavédelmi egységek jelenleg is dolgoznak a mintegy negyven hektárt érintő tűz megfékezésén. Az érintett útszakaszt az oltás idejére teljes szélességében lezárta a rendőrség – mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Szabó Zita hozzátette: kerülni Kunhegyes, illetve Túrkeve felé lehet.

Közben ismét kigyulladt a Hortobágyon, Nagyhegyes és Nádudvar között az erős szél miatt az az erdős-szántós terület, amelyen kedden is tűz volt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Madai Petra szerint az éjjel körülhatárolt és szinte teljesen megfékezett lángok a feltámadt szél miatt ötven hektáron ismét felcsaptak. Százötven szalmabála is ég, és a tűz veszélyeztet egy tanyát is.

A helyszínen a balmazújvárosi, hajdúszoboszlói, debreceni, hajdúnánási és püspökladányi tűzoltók nyolc kocsival huszonhatan dolgoznak az oltáson. A Hortobágyi Nemzeti Park érintett területén hétfő délután keletkezett tűzben száz hektár erdő és ugyanekkora szántó égett hétfő késő estig, és a tűzben több száz szalmabála is megsemmisült.